Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Δράση " Έλα μαζί μας "

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της δράσης " Έλα μαζί μας",  είχαμε την ευκαιρία  να γνωρίσουμε μια σπουδαία εκπρόσωπο του μαγικού κόσμου της μουσικής,  την κ. Ζωή Ζενιώδη, πιανίστα και μαέστρο.
Μάθαμε για τα όργανα της ορχήστρας, για τη δουλειά του μαέστρου καθώς και για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να φτάσει σε αυτό το επαγγελματικό επίπεδο.    
Την ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική παρουσίασή της και για το όμορφο και δημιουργικό πρωινό που περάσαμε. 








ΖΩΗ  ΖΕΝΙΩΔΗ


Η Ζωή Ζενιώδη, πρώτη γυναίκα με Διδακτορικό στη Διεύθυνση Ορχήστρας στην Ελλάδα, επιλέχθηκε από την Όπερα του Ντάλας ως μέλος του Institute of Women Conductors 2016. Eίναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Μαέστρος της Broward Symphony Orchestra, Συνεργάτις Μαέστρος του Φεστιβάλ Αιγαίου, καθώς και Καλλιτεχνική Σύμβουλος της Alhambra Orchestra.

Έχει συνεργαστεί με την Florida Grand Opera, την Opera Southwest, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και έχει διευθύνει τις Brno Philharmonic, new England Symphonic Ensemble (Carnegie Hall), Tatarstan National Symphony Orchestra, Vietnam National Symphony Orchestra, Pan- European Philharmonic, Palm Beach Symphony, New Florida Philharmonic, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Εθνική Ορχήστρα Νέων της Ισπανίας, Ορχήστρα Νέων της Φλόριντα, καθώς και τα σύνολα ARTéfacts και Ensemble 21.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αρχιμουσικός της MOYSA (2015), Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Μαέστρος της Alhambra Orchestra (2012-2015), Μαέστρος στη Florida Grand Opera (2012-2015) και Συνεργάτις Μαέστρος της Frost Symphony Orchestra (2007-2011). Επίσης, έχει πάρει μέρος σε σημαντικά σεμινάρια στα οποία έχει διευθύνει την Cleveland Orchestra και την Stockholm Sinfonietta.

Έχει ηχογραφήσει τρία CD με την Albany Records: “Translucence” του Thomas Sleeper με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Brno, “XENIA” του Thomas Sleeper και “An American Dream” του Frank Ticheli με τη Frost Symphony Orchestra. Έχει επίσης ηχογραφήσει ένα CD με το σύνολο ARTéfacts και την Puzzlemusik και πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο της CD με το έργο “Through a Glass Darkly” του Thomas Sleeper από την Uroboros Music.

Ως πιανίστα έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Βιετνάμ και Μαυρίκιο.

Σπούδασε πιάνο και εργάστηκε στο Royal College of Music (Rosemary Bugden Junior Fellow) και στο Mozarteum. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, κέρδισε πρώτο βραβείο σε όλους τους διαγωνισμούς πιανιστικής συνοδείας στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου