Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Δράση " Έλα μαζί μας"

Την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, παρακολουθήσαμε διάλεξη για το περιβάλλον, τη ρύπανση, και την υγιεινή τροφίμων. 
Την παρουσίαση έκανε ο κ. Τσόπελας Φώτιος, Λέκτορας στη Σχολή Χηµικών Μηχανικών του ΕΜΠ.  Επίσης  οι μαθητές προσέγγισαν το συγκεκριμένο επάγγελμα μέσω της γνωριμίας τους με τον εισηγητή .
Τον ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική παρουσίασή του και για το δημιουργικό πρωινό που περάσαμε. 

Ευχαριστούμε πολύ  το Ίδρυμα Ωνάση για την ευκαιρία που μας δίνει να γνωρίσουμε καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα αποτελέσουν θετικά πρότυπα για τους μαθητές μας. 







Φώτιος Ν. Τσόπελας
Εξελέγη Λέκτορας στην Σχολή Χηµικών Μηχανικών του ΕΜΠ µε γνωστικό αντικείµενο την Αναλυτική Χηµεία. Είναι διπλωµατούχος Χηµικός Μηχανικός του ΕΜΠ και πτυχιούχος της Φαρµακευτικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύµατος Ωνάση εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Εργαστήριο Ανόργανης και Αναλυτικής Χηµείας της Σχολής Χηµικών Μηχανικών του ΕΜΠ στην ειδικότητα «Περιβαλλοντική Αναλυτική Χηµεία». Η διατριβή του είχε τίτλο ∆ιαχωρισµός και προσδιορισµός διαφόρων ειδών οργανοµεταλλικών ενώσεων στο περιβάλλον. Επίσης, πραγµατοποίησε µεταδιδακτορική έρευνα σε συνεργασία µε τα Εργαστήρια Φαρµακευτικής Χηµείας και Ανόργανης και Αναλυτικής Χηµείας του ΕΜΠ, η οποία χρηµατοδοτήθηκε από το Ίδρυµα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει διατελέσει επιστηµονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, στα αντικείµενα των Χηµικών και Περιβαλλοντικών Επιστηµών, καθώς και µεταδιδακτορικός συνεργάτης- ερευνητής του ΕΜΠ και του Πανεπιστηµίου Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου