Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το σχολείο μας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο κ. Αυγουλάς Βαγγέλης, δικηγόρος και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας καθώς και ο κ. Αμπατζής Δημήτριος, Παραολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο τυφλών.


Μετά την εισαγωγή του Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλη Αυγουλά για την αναπηρία, την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, τα φωνητικά προγράμματα που κάνουν εύχρηστους τους υπολογιστές και σε άτομα με προβλήματα όρασης, το λευκό μπαστούνι και το σκύλο οδηγό τυφλών που εξασφαλίζουν αυτόνομη και ασφαλή μετακίνηση, ο Παραολυμπιονίκης κ. Δημήτρης Αμπατζής ανέλαβε να γνωρίσουν οι μαθητές ενεργά το ποδόσφαιρο τυφλών!
Τα παιδιά ρώτησαν επί ώρα τον κ. Αμπατζή ό,τι ήθελαν γύρω από διάφορα παραολυμπιακά αθλήματα, ενώ έπαιξαν  ποδόσφαιρο τυφλών με μάσκες, ομαδικά αλλά και  σε ζευγάρια με την ειδική ηχοακουστική μπάλα με κουδουνάκια που χρησιμοποιείται στο άθλημα.



Την εκπαιδευτική δράση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους δύο ενεργούς πολίτες με αναπηρία δήλωσε δημόσια: "Αυτοί οι δύο νέοι φίλοι μας, αποδεικνύουν με το καθημερινό τους παράδειγμα, ότι η θέληση και το πείσμα για ζωή, μπορούν να υπερνικήσουν δυσκολίες που σε πολλούς, φαντάζουν αξεπέραστες. Αξίζει να τους συγχαρούμε και να παίρνουμε δύναμη απ'αυτούς!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου